Τι είναι οι κεραμικές Βαφές CERAKOTΕ

Ο μεγαλύτερος εχθρός του όπλου του κάθε κυνηγού, του κάθε σκοπευτή, του κάθε άνδρα και γυναίκας των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι ένας: η διάβρωση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Οι απειλές είναι πραγματικά πάρα πολλές: υγρασία, σκόνη που ενσωματώνεται στο λιπαντικό προστασίας, τριβή σε κλαδιά, κάθε είδους κτυπήματα, πτώσεις και πολλά άλλα. Πως μπορεί λοιπόν να γίνει αντιμετώπισή τους; Πως μπορούμε να προστατεύσουμε το όπλο μας και να το έχουμε πραγματικά έτοιμο τη στιγμή που θα το χρειαστούμε;

Τη λύση τη δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και να νέα υλικά που έχει να προσφέρει: τα κεραμικά υλικά. 

Τα κεραμικά υλικά έχουν ήδη αντικαταστήσει τα μέταλλα σε πάρα πολλές εφαρμογές, προσφέροντας κατά περίπτωση μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη αντοχή. Πολλές φορές τα έχουμε δει να χρησιμοποιούνται και στα όπλα, υπάρχει όμως μια ιδιαίτερη τεχνολογία που αξίζει να ασχοληθούμε μαζί της: η κεραμική βαφή Cerakote.

Η βαφή Cerakote ή Cerakote finish όπως αλλιώς λέγεται, έφερε πραγματική επανάσταση σε όλα όσα ξέραμε για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε ένα όπλο. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στα μεταλλικά μέρη του όπλου αλλά και σε όλα τα άλλα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του, συνθετικά ή ξύλο.

Η βαφή Cerakote είναι διαθέσιμη σε πάρα πολλά χρώματα (ακόμα και στο ίδιο όπλο!) και αποτελείται από δύο βασικά μέρη: την κυρίως βαφή και το σκληρυντή.

Η εφαρμογή  της βελτιώνει τις επιδόσεις και την αξιοπιστία της επιφάνειας του όπλου, έναντι των συμβατικών βαφών, προσφέροντας:

  • Ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές
  • Υψηλότερη αντοχή στη φθορά
  • Μέγιστη αντοχή σε κρούση
  • Ομαλότερο και ομοιόμορφο φινίρισμα
  • Μέγιστη σκληρότητα
  • Καλύτερη προστασία από τη διάβρωση
  • Μέγιστη ευελιξία
  • Καλύτερη χημική αντίσταση
  • Υψηλότερη κάλυψη επιφάνειας
  • Πολύ μικρό πάχος βαφής που επιτρέπει τη διατήρηση διακοσμητικών σκαλισμάτων

Cerakote Test 1

Μπορούμε να αναφέρουμε πως σε ελέγχους και δοκιμές σύμφωνες με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποίησης (ASTM International) έχει αποδειχθεί πως η βαφή Cerakote είχε αντοχή σε τεστ αλατονέφωσης 3.500 ώρες ενώ με την κλασική βαφή (Blueing) υπήρξε διάβρωση από τις 6 μόλις ώρες!Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα που αφορούσαν και στην αντοχή της στη σκληρότητα, στην αντίσταση στη τριβή και στην αντοχή σε κάμψη και εφελκυσμό, όπου ξεπέρασε πάρα πολύ οποιοδήποτε άλλο είδος βαφής.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδος και κατηγορία όπλου, καινούργιο ή παλαιότερο και σε κάθε είδος επιφάνειας: μεταλλική, ξύλινη ή συνθετική.

Στο οπλουργείο VKGuns.com εφαρμόζουμε με επιτυχία τη

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα ένα εξειδικευμένο μέλος της Ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει.

Sig Sauer Slide Cerakoted Using Graphite Black And Tungsten
Custom Pistol Cerakoted Using Graphite Black And Firehouse Red
Sig Sauer Scope Cerakoted Using Multicam Dark Green
Hk G3 Cerakoted Using Graphite Black 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *